Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Sverigedemokrat fryser – oroar sig över ny istid

  F.d. riksdagsledamoten och Sverigedemokraten Thoralf Alfsson raljerar över klimatet – igen.
  Thoralf Alfsson är tidigare känd för att bedöma om den globala uppvärmningen existerar utefter hur temperaturen är i Kalmar.

  Jag brukar dock alltid försöka få saker och ting bekräftad i min närhet eller i vardagen. Därför hämtade jag in temperaturdata för Kalmar från SMHI för att konstatera hur den globala uppvärmningen sett ut i Kalmar.

  Det skrev Alfsson 2014. Trots att många då påpekade att den globala uppvärmningen faktiskt bäst mäts genom mätningar – globalt -, verkar Alfsson inte ha tagit till sig av informationen. Istället spår han nu en global nedkylning baserat på en kall cykeltur i Kalmar.

  Har cyklat hem från Kvarnholmen ikväll och jag undrar var är den globala uppvärmningen? Vi kan läsa om den i varje tidning. TV producerar det ena efter det andra inslaget om klimatuppvärmningen, likt förbannat fryser jag som tusan när jag går ut i mitten av maj. Det är bara en dryg månad till midsommar och sedan vänder det och blir mörkar igen! Ändå fryser jag!
  Alla dessa besserwissrar inom miljörörelsen var är ni nu någonstans? Vilket anser ni vara värst? Att det blir ett par grader varmare på jordklotet? Eller om det blir ett par grader kallare? Skall vi vara mer oroliga för lite ökad temperatur och att några glaciärer blir mindre eller smälter bort. Eller är det betydligt värre om det globala klimatet blir kallare med glaciärer som växer, att odlingszonerna flyttar längre söder ut, att Nordeuropa blir obeboeligt?
  För mig är svaret väldigt enkelt! 

  Läser Alfsson om global uppvärmning i varje tidning? Supermiljöbloggen har skrivit om att miljön syns minst bland politiska sakfrågor i media. Läs också ledarna om medias icke-bevakning av klimatet; ”Klimatet struket från morgondagens Agenda, men isen smälter ändå”, och ”Det är uselt, kvällspressen!”.
  I resten av inlägget skriver sverigedemokraten om besserwissrar och narcissister.

  Vissa saker kan jag ta. Jag är nämligen så gammal och har så mycket livserfarenhet att jag inte bryr mig så mycket om när ”ungtupparna” försöker tala om vad som är rätt eller fel. Det som dock retar mig väldigt mycket är att de inte ber om ursäkt när de kommit med falska anklagelser eller när de helt enkelt gjort bort sig och haft helt fel! Att erkänna att man haft fel i en fråga eller en anklagelse är att vissa sin egen storhet.
  Jag kan ta kritik men när kritiken och anklagelserna visar sig vara felaktig och inte ha någon grund så förväntar jag mig faktiskt en ursäkt!

  Tyvärr Thoralf, du får antagligen ingen ursäkt från ”ungtupparna” idag. Alfsson skulle kunna läsa om rekordlite polaris och om hur Arktis klimat skiftar till ett nytt tillstånd, men han skulle nog inte tro det – även om han cyklade förbi där. För chansen är han ändå skulle frysa. Kanske borde han istället ta cykeln söderut, där han kan se hur nationer planerar att flytta samtidigt som han känner klimatets hetta.
  Efter det vill vi gärna påminna. ”Att erkänna att man haft fel i en fråga eller en anklagelse är att vissa sin egen storhet.”
  Om de klimatförnekande åsikterna enbart kommit från Alfsson hade han kunnat dömas ut som en enskild tokstolle. Tyvärr ligger även partiets politik i samma linje, där ett avslöjande bland annat visat att Sverigedemokraternas miljöpolitik skrivits av klimatförnekare.
  Läs mer i vårt snart outtömliga arkiv av SD-artiklar:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!