Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Även Renault misstänks för utsläppsfusk

  Foto: Renault

  Häromveckan avslöjades det att ytterligare ett gigantiskt bilföretag misstänks ha fuskat med bilarnas faktiska utsläpp genom att manipulera datorerna i bilarna.

  Bilföretaget Renault bekräftade igår eftermiddag att de nu står under utredning för att ha manipulerat avgasreningstekniken i bilarna och och tycks därmed följa i Volkswagens fotspår.

  Volkswagen avslöjades i höstas för att ha manipulerat sina bilar att framstå som om mindre farliga ämnen släpptes ut än vad bilarna faktiskt gav ifrån sig. Företaget börjar nu känna av följderna av fusket och har förlorat en tredjedel av sitt börsvärde. Volkswagen har enligt egen uppgift manipulerat 11 miljoner bilar.

  Hur utbrett det misstänkta fusket i Reunalts bilar är återstår att se.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.