Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Bi-skyddare kräver förbud mot bekämpningsmedel

  Syntetiska bekämpningsmedel måste fasas ut i EU. Det kräver mer än 90 miljöorganisationer som vill att EU ska jobba för att återställa den biologiska mångfalden och stödja småskaligt och hållbart jordbruk.

  EU:s nya medborgarinitiativ “Rädda bin och bönder!” uppmanar kommissionen att föreslå lagstiftning för att fasa ut syntetiska bekämpningsmedel senast 2035. Syftet med detta är att återställa den biologiska mångfalden och stödja bönderna under övergången.

  Miljöorganisationer som står bakom initiativet är bland andra Friends of the Earth Europe och Pesticides Action Network (PAN) Europe. De försöker också pressa EU att stödja jordbrukare i övergången mot agroekologisk och ekologisk jordbruk, samtidigt som de erbjuder utbildning och forskning om bekämpningsmedel.

  “Så länge grundorsakerna till bipopulationers svindlande dödsnivåer inte snabbt och effektivt hanteras, är det svårt att se hur förhållandena för pollinerare och den biologiska mångfalden som helhet skulle kunna förbättras”, betonar Martin Dermine från PAN Europe.

  Om initiativet lyckas samla en miljon underskrifter fram till september 2020, måste kommissionen överväga att göra kampanjens krav till lag. Detta hände till exempel i 2017 med glyfosatfallet. Här kan du skriva under för att ge stöd till initiativet.


  Supermiljöbloggen bevakar kemikalier. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra