Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Cyanidskandalen fortsätter i Argentina

  I höstas skrev SMB om det stora cyanidläckaget från en av Argentinas största guldgruvor. I mars dömdes det kanadensiska företaget Barrick Gold till att betala tio miljoner dollar i böter för skadorna. Nu avslöjas det att det katastrofala giftutsläppet inte var det första.

  Enligt uppgifter i argentinska medier ska landets miljödepartement ha undanhållit information om tre olika cyanidutsläpp mellan 2011 och 2012. Företaget menar att utsläppen inte medförde några miljörisker, något som miljöorganisationer och aktivister inte håller med om.

  I september förra året släpptes fem miljoner liter cyanid i provinsen San Juan i nordvästra Argentina. Utsläppen har förgiftat fem olika floder i regionen.

  Barrick Gold är ett av världens största gruvbolag. De äger även det omstridda gruvprojektet Pascua Lama på gränsen mellan Chile och Argentina.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.