Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Elcykeln dubbelt så snabb som bilen

  I en färsk undersökning tog det drygt tjugo minuter för en elcyklist att ta sig till jobbet. För bilisten tog samma sträcka mer än dubbel så lång tid.

  Två kollegor startar från samma adress i Bromma i Stockholm, en med elcykel och en med bil. Målet är att ta sig till jobbet på Östermalm fortast möjligt. Detta var upplägget för Sustainable Innovations nya undersökning, som DN skriver om här.

  För cyklisten tog resan på 9,5 kilometer 21,49 minuter, för bilisten 46 minuter. Det visar att elcyklar otvetydigt är det mest tidseffektiva för att ta sig fram i större städer, menar Sustainable Innovations marknadsansvarig Roland Elander:

  Vi ser generellt att man alltid tar sig snabbare fram med elcykel än med bil i Stockholms infartstrafik på sträckor under en mil, ofta på längre sträckor också.

  Här nedan kan du se en realtidsfilm av testpersonernas resa till jobbet:

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!