Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU misslyckades med att enas om klimatneutralitet till 2050

  Foto: Art

  Stort bakslag när medlemsländernas stats- och regeringschefer antog ny strategisk plan. 

  I förra veckan antog Europeiska rådet en ny strategisk agenda som ska visa på EU:s politiska prioriteringar de kommande fem åren. Många av medlemsländerna, däribland Sverige, drev på för att få med ett tydligt mål om att EU ska vara klimatneutralt 2050. Sådana skrivningar var också med i förberedande utkast till agendan.

  Men tre länder satte käppar i hjulet för klimatneutralitetsmålet. Polen, Tjeckien och Ungern motarbetade skrivningen, vilket ledde till att målet fick strykas. I en fotnot nämns i förbifarten att ”en majoritet” av medlemsländerna är för ett mål om klimatneutralt EU år 2050.

  EU har tagit ett förödande beslut för sitt klimatledarskap. Beslutet är ett svek mot alla människor som de senaste månaderna högljutt krävt klimatåtgärder. Nu minskar deras hopp om ett klimatneutralt EU till en enda fotnot, säger Ester Asin, WWF European Policy Office.


  Supermiljöbloggen håller koll på EU:s klimatpolitik. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.