Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fältbiologerna uppmanar alla att “miljörösta” i valet

  Foto: Anders Hellberg

  Ny kampanj ska få människor att tänka när de står i valbåsen.
  Fältbiologena drog i dag i gång en kampanj för att lyfta miljöfrågorna inför valet. Med en ny sajt och nytt informationsmaterial, bland annat om riksdagspartiernas miljöpolitik, uppmanar organisationen alla att tänka på miljön i valet, och att miljörösta.
  – Väljarna måste inse att Sverige de senaste åren har tappat stort på miljöområdet. Och politikerna måste inse att det finns stöd för en radikalare miljöpolitik än dagens, säger Sara Vikström Olsson, ordförande i Fältbiologerna, i en kommentar till Supermiljöbloggen.
  Fältbiologerna har som en del av kampanjen tryckt upp en egen valsedel med olika miljökrav, bland annat på nollutsläpp till 2030, en mer restriktiv mineralpolitik samt höjt anslag för skogsskydd.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.