Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Flygbolaget KLM fälls för greenwashing

  Foto: KLM

  Det nederländska flygbolaget sprider vilseledande information om biobränsle.

  Ett avgörande från The Dutch Advertising Code Committee slår fast att KLM bryter mot god marknadsföringssed, rapporterar Aktuell Hållbarhet.

  Orsaken till fällningen är en reklamkampanj där flygbolaget påstår att de blandar fossila bränslen med ”upp till 50 procent” biobränsle. De uppger också att de är ”det första flygbolaget som flyger med biobränsle på daglig basis”. Men uttalandena är som så ofta för bra för att vara sanna. I verkligheten utgör biobränslet mindre än 0,2 procent av KLM:s totala bränsleanvändning.

  Fällandet av KLM välkomnades av organisationen Stay on Ground, som samtidigt varnar för flygbolagens oschyssta marknadsföringsmetoder.

  Ofta är det nästan omöjligt för allmänheten att dechiffrera flygindustrins lögner, vilket leder till falskt hopp om att teknik kan lösa flygets problem, säger Stay on Grounds Magdalena Heuwieser till Edie.

  Greenwashing är tyvärr vardagsmat i rese- och flygbranschen. SMB har tidigare rapporterat om hur svenska resebolag som SAS och Tui bluffar om klimatkompensation.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.