Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Förnybar energi konkurrenskraftig i USA 2025”

  Förnybara energikällor i mer högproduktiva områden kommer att kunna konkurrera med fossilgas utan subventioner 2025, det tror en ny rapport från den amerikanska regeringen.

  Undersökningen har jämfört uppskattningar på kostnaden för att bygga nya vind och solkraftverk på de mest lovande områdena 2025 med att bygga nya gasanläggningar och kommit fram till att de förnybara alternativen kommer klara sig väl i en rad stater. Framför allt är det vindkraft som verkar lovande, men även solkraft skulle kunna sjunka till konkurrenskraftiga nivåer i vissa områden.

  Studien har fokuserat på västra USA, och uppskattat prisförändringar i både gas och förnybar energi, utifrån den forskning som finns tillgänglig. De har också utgått ifrån att inga oannonserade policyförändringar sker, så om USA gjorde som typ alla andra rika länder och införde en koldioxidskatt skulle det med andra ord gå betydligt snabbare…

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.