Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Försvaret får svar på tal av energiministern

  Så som Supermiljöbloggen redan rapporterat skapar den planerade vindkraftsparken utanför Blekings kust bråk mellan de som vill bygga ut och Försvarsmakten. Nu får Försvaret sig en bakläxa av energiminister Anna-Karin Hatt.

  I Hönöbukten planeras det som kan bli världens största havsbaserade vindkraftspark. Men med argumentet att vindkraften kan komma att störa Försvarets verksamhet vill de nu stoppa projektet.
  Men försvaret får nu svar på tal för sin kritik. Ingen mindre än energiminister Anna-Karin Hatt menar att Försvaret ofta är ospecifika i sin kritik mot vindkraftsutbyggnad. DN:

  – I den rapport vi fick från FOI i november pekade man på att försvaret måste blir mer detaljerad i sin kritik. Det är viktigt att det finns tillförlitlig information, säger Hatt och poängterar att försvaret och vindkraftindustrin måste kunna föra en bra dialog.

  – Försvarsmakten ska framföra de legitima krav som man har, men det är viktigt att man går i en riktning av samexistens, säger Hatt till DN.

  Hon säger att regeringen inte ska föregripa miljödomstolens beslut. När rapporten varit ute på remiss kommer regeringen att besluta vilka åtgärder som ska vidtas för att parterna ska kunna närma sig varandra.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.