Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Frankrike behåller sitt förbud mot fracking

  Den franska konstitutionsdomstolen har beslutat att förbudet mot utvinning av okonventionell fossilgas, så kallad fracking, fortsatt ska vara förbjudet i landet, skriver Guardian

  2011 införde den franska regeringen en lag som förbjöd fracking med miljöhänsyn som motiv. Fracking är känt för att bidra till miljöproblem både lokalt och globalt. Fossilgasen som utvinns är visserligen lite mindre dålig än kol, men fortfarande en fossilkälla, och när ny fossil energi kommer ut på marknaden håller det priserna på fossil energi nere, vilket försvårar för det förnybara. Dessutom har fracking bidragit till både förgiftat grundvatten och lokala jordskalv i områdena där borrningen sker.

  Beslutet att förbjuda fracking hade överklagats av representanter för energiföretagen, men domstolen slog fast att beslutet var lagligt. Beslutet har hyllat som en seger av den franska miljörörelsen, inte minst då Frankrike bedöms ha en av Europas största fossilgasreserver.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.