Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Globala värmerekord i november

  Förra månaden var den varmaste novembermånad som uppmätts sen regelbundna mätningar startade 1880, det skriver World Meteorological Organization (WMO).

  Rekordtemperaturerna märktes över stora delar av Eurasien, vid Afrikas kuster, samt i Central och Sydamerika, i delar av Ryssland hade man upp till tio grader varmare än normalt. Nordamerika och norra Australien hade dock lägre temperaturer än vanligt. Globalt sett låg temperaturen 1,43 grader över genomsnittet för 1900-talet. Enligt WMO innebär detta att vi för den 345 månaden i rad (över 28 år) har haft en månad som globalt har varit varmare än samma månads genomsnitt under 1900-talet.

  Året är inte slut än, men enligt WMO tyder mycket på att 2013 som helhet kommer att bli ett av de tio varmaste åren som upppmätts. De nio varmaste åren som uppmätts har alla skett sedan 1998.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.