Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  En ny studie visar att företag som får höga hållbarhetsbetyg, så kallade ESG-rankingar, förorenar lika mycket som företag med låga betyg, rapporterar Financial Times.

  Enkelt förklarat mäter ESG-betyg hur bra ett företag är på att ta hand om miljön, sina anställda och ha en god ledning. Höga ESG-betyg ses ofta som positiva.

  Den nya studien visar emellertid att ett högt ESG-betyg inte alltid motsvarar hur mycket företagen faktiskt förorenar. Inte ens när man bara tittade på miljöbetyget fanns det en tydlig koppling till företagens koldioxidutsläpp.

  Resultaten är överraskande. Många investerare och konsumenter litar på ESG-betygen för att fatta beslut om var de ska investera pengar.

  Utifrån resultaten har dock författarna rekommendationer. De menar att de som är intresserade av att investera sina pengar på ett miljövänligt sätt ska titta närmare på hur företagen faktiskt arbetar. Detta snarare än att bara lita på ett ESG-betyg.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.