Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Innovationskarneval för hållbar utveckling äger rum i Malmö

  Foto: Malmö stad

  Naturskyddsföreningens klimatfestivalvecka är i full gång i Malmö, men det är inte gott nog. I helgen genomförs även Skånes Innovationskarneval för hållbar utveckling och antalet besökare förväntas överstiga 3 000.

  Karnevalen som arrangeras av Malmö Stad och Region Skåne är en satsning för att stärka ungas engagemang och visioner om en hållbar framtid. Inför eventet har barn och unga fått i uppgift att skapa hållbara och kreativa lösningar som kommer att presenteras i helgen.

  Vad ska man då besöka under helgen, festivalen eller karnevalen? Vi ställde frågan till Grethe Lindhe, projektledare på Malmö stad.

  Jag tycker att man ska besöka båda två. Det är ju två rätt olika event. På innovationskarnevalen bjuder vi på väldigt mycket kulturakter och underhållning, men också på barns entusiasm. Barnen är framtiden och de har väldigt många bra tankar om hållbarhet.

  Innovationskarnevalen går av stapeln på Malmö Live under fredagen och lördagen och programmet bjuder in till allt från kreativ skaparverkstad till modeshow. Malmö är ändå rätt så litet, vi ses på både Innovationskarnevalen och på Klimatfestivalen!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.