Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kina förbereder världens största utsläppsmarknad

  Nytt utsläppssystem kommer omfatta en fjärdedel av landets industriella koldioxidutsläpp – men kritiseras för att vara ineffektivt.
  Samtidigt som USA monterar ner sitt klimatarbete väljer nu en annan klimatvärsting att istället öka takten i omställningen från fossilt.
  I slutet på året kommer Kina lansera världens största system för handel med utsläppsrätter, rapporterar Scientific American. Det nuvarande systemet utökas fyrfaldigt när en en fjärdedel av industrins koldioxidutsläpp nu kommer omfattas. Systemet fokuserar på koldioxidtunga verksamheter som elproduktion, järnindustri och kemikaliefabriker.
  Observatörer menar dock att det planerade systemet har många svagheter, och risken är stor att den faktiska koldioxidminskningen uteblir. I nuläget har inget tidigare beprövat system för koldioxidhandel i världen haft någon faktisk inverkan på utsläppsnivåerna. Bland annat har EU:s system, som är det hittills största, kritiserats för att vara effektlöst.
  De senaste åren har Kinas klimatarbete rönt fler framgångar, med stora satsningar på förnybart och utfasning av kolkraften. Arbetet går i linje med landets ambition är att vända sina utsläpp till 2030.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.