Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  World Coal Association (WCA) tar steg för att förbättra sin image genom att inkludera ordet ”hållbar” i det nya namnet FutureCoal: The Global Alliance for Sustainable Coal. Oanständigt? Ja, men än viktigare: vad är detta för typ av greenwashing?

  Bloomberg rapporterar om namnbytet och om hur WCA:s ledare Michelle Manook vid en presskonferens beskrivit bakgrunden till namnbytet: att kolindustrin länge lidit av negativ publicitet. Den här negativa publiciteten ska i sin tur ha bidragit till en minskad global förståelse och uppskattning av kolens roll i samhället.

  WCA säger att det nya namnet kan verka djärvt, men att det speglar verkligheten. Kol är fortfarande viktigt i energiövergången, menar de.

  Nu till frågan, hur typbestämmer man denna slags greenwashing? Är det vaghet, undanhållande av information eller en ren lögn? Eller, är det kanske en helt ny typ av greenwashing, av en häpnadsväckande sort?

  Faktatillägg:

  • WCA är enligt organisationens hemsida kolens globala röst.
  • Ja, det handlar om samma kol som behöver stanna i marken om vi ska kunna undvika ödesdigra konsekvenser.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.