Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöaktivister åtalas i Slovakien

  Förra veckan arresterades 12 miljöaktivister utanför den slovakiska staden Prievidza när de protesterade mot kolindustrin. Aktivisterna står nu inför åtal på flera punkter.
  Miljöaktivisterna från Slovakien, Tjeckien, Finland, Tyskland och Belgien protesterade mot kolindustrin i landet och avtalen som slutits mellan den slovakiska staten och gruvföretagen i landet. En banderoll hängdes upp på ett gruvtorn tillhörandes gruvföretaget HornaUpper Nitra Mines (Hornonitrianske bane Prievidza, HBP). Kort därefter arresterades aktivister av beväpnade poliser.
  Greenpeace Slovakien är bestörta över polisens agerande.

  Att åtala dessa icke-våldsamma demonstranterna som står up för oss alla är fullständigt oresonligt och gör oss frågande inför rätten att fredfullt i en demokrati, säger Julia Sokolovicova som är politisk representant för Greenpeace central- och östeuropeiska organisation.

  Aktivisterna är anklagade för att ha ”medvetet äventyrat verksamheten hos ett generellt välgörande företag”. Efter ett beslut från slovakiska riksåklagaren är nu de 12 aktivisterna frisläppta, men de är fortfarande anklagade för brott.


  SMB kämpar för en värld fri från fossila bränslen. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.