Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Miljörörelsen vinner stor seger i Hambach

  Efter flera veckor av intensiva konfrontationer mellan miljöaktivister och gruvbolaget RWE kommer beskedet att avverkningarna i Hambachskogen tillfälligt upphör.
  Beskedet kommer efter ett beslut i en domstol i staden Münster. Beslutet är en tillfällig åtgärd i väntan på ett beslut om Hambachskogen kan inkluderas i regionen Nordrhein-Westphalens naturskyddslagstiftning. Detta är en stor, men tillfällig seger, för den tyska miljörörelsen.
  Skogen har varit en av de centrala konfliktzonerna för miljörörelserna sedan de första ockupanterna bosatte sig i skogen 2012. Under sex års tid har miljöaktivister från hela europa försökt att på olika sätt skydda den tusenåriga skogen och i utsträckningen hindra gruvbolaget RWE att expandera sin existerande gruvverksamhet i regionen.
  Lokalbefolkningen på ockupanternas sida
  Opinionen i Tyskland har varierat mellan åren, men i samband med den stora polisinsatsen som visats upp i media, har den lokala opinionen svängt till ockupanternas fördel. Enligt WDR, västra tyskland största nyhetsproducent, är 79 % av invånarna i regionen motståndare till avverkningen av Hambachskogen.
  Under de senaste månaderna har stöddemonstrationerna hållts över hela Tyskland och över hela Europa. Rörelsen skriver i ett pressmeddelande på sin hemsida att segern är viktig, men att konflikten ännu inte är vunnen:
  Den sjätte oktober samlades alla kring skogen för en manifestation för att uppmärksamma det tillfälliga uppehållet i averkningarna. Följande video lades därefter upp på Youtube.


  SMB bevakar frågan om biologisk mångfald. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra