Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny katt-art upptäckt i Brasilien

  En ny art av dvärgtigerkatt, eller oncilla som de också kallas har hittats i Brasilien. Forskarna upptäckte att katterna i nordvästra Brasilien skiljde sig kraftigt från dess släktingar på övriga kontinenten, trots att de ser nära nog identiska ut skriver Livescience.

  Genom att analysera generna hos de olika katterna har forskarna upptäckt att trots de stora yttre likheterna verkar de olika arterna av katter inte har beblandat sig med varandra på årtusenden. Detta tillsammans med de genetiska skillnaderna fick forskarna att slå fast att det rörde sig om olika arter. Forskarna säger nu att det är viktigt att få veta mer om den nya arten, hur den lever och hur stor utbredning den har, inte minst för att få veta om arten är utrotningshotad eller inte.

  Dvärgtigerkatterna är aningen större än vanliga tamkatter och lever på gnagare, fåglar kräldjur och andra smådjur som de kan hitta. Den tidigare kända arten av dvärgtigerkatt finns över större delen av Sydamerika. Arten beskrivs ändå som sårbar, efter att katterna jagats kraftigt för sina pälsar.

  via Natursidan.se

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.