Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nytt globalt avtal ska stoppa plastavfall från att hamna i havet

  Haleluja! Ett nytt globalt avtal ska förhindra att plastavfall hamnar i havet, enligt FN.

  Nästan alla världens länder har kommit överens om ett nytt avtal för att förbättra hur de hanterar plastavfall så att det inte hamnar i havet. Bara USA valde att stå utanför avtalet.

  Avtalet kommer vara juridiskt bindande och gör handeln med plastavfall mer transparent och reglerad. Rika länder har tidigare kunna lämpa över ansvaret för sitt plastavfall på fattigare nationer, och avtalet möttes därför med glädje från de flesta läger, även om mer behövs för att tackla vårt plastproblem.

  […] det går bara en del av vägen. Vad vi – och planeten – behöver är ett omfattande fördrag för att ta itu med den globala plastkrisen, sa WWF:s generaldirektör Marco Lambertini.

  Hur som haver verkar det vara ett steg i rätt riktning.


  SMB belyser plastkrisen. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.






   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!