Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Premiär för SMB Kultur

  BOOM! Idag är det världspremiär för Supermiljöbloggens nya kulturdel – SMB Kultur. Vi har tagit tempen på bloggens kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö.
  – Hej Joel! Du är redaktör för SMB:s nya kultursatsning. Varför behövs en kulturdel?
  Bra fråga Anna! Det är sant att de flesta lösningar på miljöhotet går att hitta inom naturvetenskaperna. Det är också ett faktum att denna fakta ofta kan vara svår att ta till sig. Där kommer kulturen in. Kultur, vare sig det handlar om konst, litteratur eller musik, är meningsbärare. De är bägare för budskap, känslor och kunskap som kan delas och göras tillgänglig för människor.  En nyhetsplattform behöver alltså en kulturdel för att kunna förstå och tolka det som naturvetenskaperna producerar, men även den sakta omintetgörande natur vi har omkring oss, ur alla persektiv.
  – Vad kommer vi kunna läsa om på SMB Kultur? 
  För det första kommer ni få läsa allt sorts kulturmaterial vi redan publicerar på Supermiljöbloggen, det vill säga intervjuer med konstnärer, krönikor och enstaka filmfestivalreportage. Med SMB kultur får ni mer av detta, men också mycket mer! Ni kommer få recensioner av de senaste böckerna på den svenska bokmarknaden som berör miljöfrågan, Vi kommer publicera intervjuer med författare, konstnärer och forskare som på olika alternativa sätt tar sig an klimathotet. Vi kommer också ge er gott om tips på miljöfilmer, konstutställningar och evenemang i hela Sverige.
  – Vad har du för tips till läsare som vill engagera sig i miljöfrågor?
  Det beror såklart på vad ens hjärtefråga är, men personligen skulle jag säga: Organisera er. Gå med i ett parti som kämpar för miljön eller gå med i en miljöorganisation som Jordens vänner och verka för jordens rättigheter. Eller så kan du engagera dig i din lokala Naturskyddsföreningsklubb och anordna skogsvandringar och studiecirklar. Finns det ingen i din kommun, skapa en! Ibland räcker det bara med en studiecirkel på Studiefrämjandet för att starta en glöd, som kan sluta i en härlig majkase när nog med människor ansluter. Det finns något sätt för alla att engagera sig, det handlar bara om hitta rätt sätt för en själv.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra