Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Så mycket mer kött köper svenskarna

  Svenskarna köper mer och mer kött. Det är slutsatsen som går att dra efter att Statistiska centralbyrån, SCB, sammanställt det senaste årets konsumtion.

  Siffrorna SCB visar inga tecken på att Sveriges konsumenter går i amerikanernas fotspår. I USA pratar forskare om att peak meat har nåtts, sedan framför allt nötköttskonsumtionen stadigt minskat sedan mitten av sjuttiotalet. I Sverige är trenden istället den motsatta. Förra året såldes kött för 38 miljarder kronor, vilket är 12 procent mer än året innan. Tittar en längre tillbaka är förändringen i konsumtionsvanorna mer drastisk. Sedan år 2000 har försäljningen ökat med inte mindre än 92 procent. Detta medan uppemot en femtedel av världens utsläpp går att koppla direkt till köttproduktionen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.