Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Vattenfall satsar på solenergi

    Planerar att bygga en solcellspark i Wales.

    I 14 år har Vattenfall haft en vindkraftpark i Carmarthenshire, som är ett grevskap och en kommun i Wales, Storbritannien. Nu har det svenska energibolaget meddelat att man i anslutning till vindkraftparken vill bygga också en solcellspark, stor nog för att årligen generera el till motsvarande drygt 1 400 hushåll.

    Projektet är än så länge på planeringsstadiet, och en bygglovsansökan ska lämnas in efter sommaren. Daniel Wills, som ansvarar för projektet för Vattenfalls räkning, förklarar satsningen så här i ett pressmeddelande:

    – We want to explore the full renewables potential of this site and see what’s possible to support Wales’ ambitious green energy plans and targets.

    Frågan är om det här innebär en ändring i Vattenfalls inslagna kurs. Magnus Hall, Vattenfalls vd och koncernchef, sa så här i en intervju med tidningen Miljöaktuellt förra året, då frågan handlade om hur bolagets framtida planer för förnybar energi ser ut:

    – Det är nästan bara vindkraft vi ser framför oss framöver. Storskalig solkraft har vi inte riktigt tänkt oss in i, utan där kommer det mer handla om att erbjuda våra kunder solenergi till sina hus.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.