(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Vattenfall vill satsa på solel i Sverige

Foto: Vattenfall

Nu börjar bolaget erbjuda svenska hushåll solkraft till hela sin elanvändning.

Vattenfall meddelade i dag att man från och med nu erbjuder sina privatkunder i Sverige att välja solkraft för att täcka hela sin elanvändning.

– Vi erbjuder sedan tidigare både vind- och vattenkraft och vi har märkt av ett ökande intresse för solkraft. Därför känns det extra bra att som första elbolag kunna erbjuda solkraft till de som önskar, säger Jonas Stenbeck, chef för Vattenfalls försäljning, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver bolaget vidare:

Vattenfall köper solkraft framförallt från Italien och Belgien eftersom företaget i dagsläget inte har någon egen produktion av solel i Sverige. Samarbete med två svenska solelsproducenter har också inletts. Den ena solparken ligger utanför Norrköping och den andra i Simrishamn. Vattenfall kommer köpa all solel de producerar och letar aktivt efter fler svenska producenter.

Supermiljöbloggen passade på att fråga Heidi Stenström, pressekreterare på Vattenfall, om bolaget har några planer på egen solelsproduktion i Sverige. I ett mejl svarar hon:

Vad gäller oss så är det en mycket intressant väg att gå vidare på, framförallt på platser där vi redan har befintlig vindkraft för att dra fördel av de synergier som finns. Ingen tidplan fastställd men vi håller redan på och kollar in lämpliga platser för att kunna undersöka möjligheterna vidare.

___

Läs också: Vattenfalls vd bekräftar: Vi kommer fokusera mer på solkraft framöver (21/7 2015)

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.