Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  Bensinmackar satsar på snabbladdare för elbilar

  Ännu en drivmedelskedja har gått ut med att de kommer erbjuda snabbladdare för elbilar på sina mackar. Välkommet besked, men samtidigt fortsätter bolagen sälja bensin och diesel.

  2020 meddelade OKQ8 att de tillsammans med Skellefteå Kraft skulle bygga något de kallade “det största och mest omfattande nätverket i Sverige” med 800 snabbladdare.

  Nu meddelar även konkurrenten Preem att de tillsammans med laddningsoperatören Recharge storsatsar på snabbladdning för elfordon. Planen är att installera hundratals snabbladdare på Preems stationer i hela landet så snart som möjligt.

  Det här är ett led i Preems förnybara omställning och vår strategi att erbjuda fler miljöeffektiva energislag på våra stationer. […] Genom att erbjuda upp till åtta laddplatser vid våra stationer kan vi möta framtidens växande efterfrågan på laddning utmed vägen, säger Patrik Johansson, chef för stationsverksamheten på Preem.

  Samtidigt fortsätter både Preem och OKQ8 sälja stora mängder fossila drivmedel som driver på klimatkrisen. Bolagens självangivna förnybara omställning kan därmed inte beskrivas som snabb.

  Dock är besked om fler elbilsladdare positivt för elbilsutvecklingen eftersom granskningar visat att det råder brist på snabbladdare längs Sveriges vägar. Regeringen har på grund av bristen gett ett särskilt stöd till företag för utbyggnad i glesbygd, men utvecklingen går ändå långsamt. Branschen skyller på tröga tillståndsprocesser i kommunerna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!