Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  KD, M och SD kampanjar för Bensinupproret

  Foto: Rollin´ coal

  Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Skattebetalarnas förening har stöttat facebookgruppen Bensinupproret 2.0 med kampanjer i sociala medier.

  Trots klimathotet och att Svenskarna idag lägger 35 procent mindre av sin inkomst på bensin jämfört med 20 år sedan har Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 växt till över 580 000 medlemmar. Svenska Dagbladet rapporterar att flera partier har annonserat för gruppen på Facebook.

  Moderaterna ska ha skickat ut fyra betalda annonser, bland annat ett som uppmanar män i Västerbotten ”att gå med i bensinupproret 2.0”. KD ska i sin tur ha annonserat med texten ”landsbygdens befolkning straffbeskattas”, och SD har betalat för att 50 000 unga män ska få se en film där partiledaren Jimmie Åkesson stöttar Bensinupproret.

  Samtidigt rapporterar SvD att inget av partierna som annonserat för Bensinupproret faktiskt står för politiken som gruppen vill ha. Och det är väl tur. Sverige har som mål att bli fossilfritt till 2045, medan Johan Rockström har sagt att målet snarare borde ligga på 2030.

  Vi behöver en snabb omställning, och om dyrare bensin ger en problem får man kräva bättre välfärd och billigare alternativ. Inte att det ska vara billigt att fortsätta förstöra framtiden för andra. Det borde inte vara svårare än så.

  >> Tips: Som motvikt har initiativet Bensinupproret 3.0 skapats för att priserna på fossila bränslen ska höjas.


  Sedan starten 2010 har Supermiljöbloggens utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra