Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Lundin Petroleum fortsätter borrningar i Barentshav

  Oljebolaget genomför sin fjärde borrning i det känsliga området kring Arktis.
  Altafyndigheten ligger på Loppahöjdsområdet i Barents hav. Där har det helägda dotterbolaget Lundin Norway AS genomfört tre borrningar hittills. Nu påbörjas den fjärde, såkallade Alta-4.
  Borrningen är en utvärderingsborrning där målet är att få ytterligare information om Altafyndigheterna. I nuläget uppskattas området innehålla mellan 125-400 miljoner fat oljeekvivalenter, skriver Dagens Industri.
  Syftet är också att fortsätta borrningarna under 2018.
  Havet kring Arktis är ett känsligt område och en oljeläcka skulle få förödande konsekvenser för miljön. Greenpeace har tillsammans med Natur og Ungdom stämt den norska staten för godkännandet av borrningarna i området.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.