Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Apoteken inför bonus för att lämna in gamla läkemedel

  Mediciner, piller, apotek Foto: Public Domain CC0

  Apoteket AB följer nu i Kronans Apotek och Apotek Hjärtats spår och ger medlemmar bonus när de lämnar in överblivna läkemedel.

  Våra kunder tycker det är viktigt med hållbarhet och genom miljöbonusen vill vi uppmuntra att lämna in överblivna läkemedel så att de inte riskerar att hamna i naturen eller i orätta händer, säger Anna Rogmark, ansvarig för hållbarhet i Apoteket AB, i ett pressmeddelande.

  Under fem veckor gjorde Apotek Hjärtat en satsning för att få kunderna att lämna in överblivna läkemedel. De lämnade ut läkemedelspåsar till kunderna vilket ledde till att 30 ton lämnades in under kampanjen, 20 procent mer än vanligt. Enligt en studie gjord av Novus lämnar inte 4 av 10 in sina läkemedel till apoteken, vilket är ett stort miljöproblem. Ungefär 250 ton av svenskarnas läkemedel slängs i hushållssoporna och riskerar att hamna i naturen. Genom att lämna in dem till apoteken garanteras att läkemedlen inte ska hamna fel, utan tas om hand på rätt sätt.
  Apoteket AB ger 250 kundklubbspoäng, medan Kronan ger 200 medlemspoäng. I Apoteket Hjärtats kampanj ingick tidigare dubbel bonus på sitt köp när man lämnade in läkemedel, men den avslutades i mitten av september.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.