Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bara tre av tio svenskar känner till FN:s nya globala mål om hållbar utveckling

  Foto: UNDP

  En ny Sifo-undersökning om Agenda 2030-arbetet presenterades i dag.

  Det är biståndsorganisationen We Effect som låtit Sifo undersöka hur bra svenskarna känner till FN:s 17 globala mål om hållbar utveckling som världens länder enades om förra året. Resultatet är nedslående. I Sifo-undersökningen svarar sju av tio, 69 procent, att de inte hört talas om målen.

  – Om man inte känner till målen är det också föga troligt att man vill bidra till att nå dem. Undersökningen visar att vi måste kavla upp ärmarna och göra frågan mer levande runt såväl köksborden som i samhällsdebatten, säger Anneli Rogeman, vd för We Effect, i ett pressmeddelande.

  Liknande kritik har hörts tidigare. Professor Johan Rockström har i en intervju med Svenska dagbladet efterlyst en ”nationell folkbildningskampanj” om målen i Sverige. Han har sagt till tidningen:

  – Går man ut på gatan är det knappt en kotte som vet vad utvecklingsmålen är för något. Trots att det är den viktigaste agendan som finns i världen för att säkra vår långsiktiga välfärd.

  Med anledning av det uttalandet startade Supermiljöbloggen nu i veckan en ny serie om målen, som ska gå som en följetong under hela sommaren. Hittills har miljöminister Karolina Skog (MP) och Fores vd Mattias Goldmann medverkat.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!