Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Climategate”-forskarna friade i ytterligare en undersökning

  Forskarna inblandade i Climategate-skandalen har nu återigen blivit friade av en oberoende undersökning. Det är det amerikanska handelsdepartementet som utrett frågan efter att en republikansk klimatskeptiker efterfrågat det. Utredningen fann dock inga bevis för att data skulle manipulerats eller att de skulle använt sig av ett olämpligt vetenskapligt tillvägagångssätt.

  Forskarna har tidigare blivit friade av flera brittiska instanser.

  Climategate: Under november 2009 släppte hackare tusentals mail och andra dokument som tagits från klimatforskare vid University of East Anglia. Klimatskeptiker menade att mailen innehöll bevis för att forskarna undanhållit information och manipulerat data. Forskarna har dock blivit friade av alla officiella instanser som utrett fallet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.