Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Cykelåkeriet som ersätter både flyttbilen och skolbussen

  Foto: Einar Samuelsson

  Kommer du ihåg Barn på hållbar väg? Movebybike bedriver sedan tre år tillbaka verksamhet genom att frakta gods runt om i storstäder på lastcyklar. Nu vill de ha din hjälp för att kunna utöka verksamheten och köpa en till lastcykel. Du som ger får dessutom transporter för samma summa. 

  Tanken är att projektet ska ändra sättet som gods transporteras i och runtomkring storstäder.

  –  Vi drivs av en känsla att städer kan bli både renare, säkrare och trevligare att vara i. Det finns en enorm potential i lastcyklar när det gäller att modernisera och förbättra städer. Så mycket som 51 procent av allt gods som idag körs med motorfordon kan istället köras med lastcyklar enligt EU-studien Cyclelogistics. Vare sig det handlar om familjen som storhandlar eller åkeriet som kör butiksleveransen, säger Jeppe D Larsen, en av grundarna av Movebybike Stockholm till Supermiljöbloggen.

  Varje morgon cyklar bolagets två heltidsanställda ut mellan 200-500 kg kläder till Gudrun Sjödens butiker runt om i Stockholm – vilket bidragit till att få bort två timmars lastbilsrull från huvudstaden. De menar att det är fullt möjligt att flytta både lägenheter och kontor på lastcyklar.

  En lastcykel är emellertid dyr och för att kunna fortsätta bidra till en hälsosammare stadsmiljö behöver nu Movebybike hjälp att finansiera en ny lastcykel. Företaget har därför startat en crowdfunding, som du kan läsa om här. Du som lämnar bidrag får i gengäld transporter tillbaka för samma summa du stöttar med vare sig du vill ha något transporterat i Stockholm, Malmö, Örebro eller Lund.

  Ta chansen och bidra till ett företag som går i bräschen för vad som kan komma att bli framtidens sätt att transportera stort som smått!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.