Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Elbilar i topp när årets miljöbästa bilar rankas

  Sverige har allt bättre förutsättningar att ställa om till en fossilfri fordonsflotta, menar Gröna bilister. 

  För 22:a året har Gröna bilister med hjälp av en jury utsett vad man kallar för årets miljöbästa bilar. Inför startfältet, som gäller år 2017, nominerades 39 bilmodeller utifrån krav på förnybarhet, energieffektivitet och säkerhet.

  I kategorin ”bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi” var det elbilen Renault Zoe som belönas för sin utökade räckvidd på 40 mil i kombination med prisvärdhet.

  I kategorin ”bästa valet för företaget” var det Tesla Model S som tog hem titeln, bland annat på grund av sitt starka signalvärde.

  Tesla Model S blev även ”folkets val” efter en omröstning som var öppen för allmänheten.

  Enligt Gröna bilister är elbilarna på verklig frammarsch just nu, och ihop inte minst med gasbilarna på marknaden finns det nu allt fler sätt att nå en fossilfri fordonsflotta.

  – Att ställa om till en fossilfri fordonsflotta kräver en palett av lösningar. Det har vi i Sverige idag, vilket bland annat denna rankning vittnar om. Därför är det viktigt att kunna fokusera på mer än ett drivmedel i taget och att politiken inför teknikneutrala styrmedel som gynnar de bästa alternativen ur klimatsynpunkt och på bekostnad av de sämsta, säger Johanna Grant, ordförande för Gröna bilister, i ett pressmeddelande.

  ____

  Juryns val för privatbilisten med normal ekonomi 
  1. Renault Zoe
  2. Nissan Leaf
  3. Volkswagen Passat GTE
  Juryns val för företaget 
  1. Tesla Model S
  2. Skoda Octavia G-Tec
  3. Nissan Leaf & Renault Zoe
  Folkets val 
  1. Tesla Model S 4WD
  2. Tesla Model X
  3. Tesla Model S 2WD

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.