Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Elbnb – dela din el med urladdade bilförare

  Foto: Public Domain CC0

  Enligt en sifoundersökning tycker hälften av svenskarna att bristen på laddstolpar är ett hinder för att köra elbil. Det försöker tjänsten Elbnb ändra på genom att föra samman bilförare med lågt batteri med folk som kan tänka sig att el-dela.

  Enligt samma undersökning kan mer än varannan svenska tänka sig att dela sin el med elbilsåkare i behov, och lika många säger att politikerna inte gör tillräckligt för att nå målet om en fossilfri fordonsflotta 2030.

  På Elbnb:s hemsida, tillsammans med instruktioner för att göra en egen laddstolpe, står det:

  ”Ett vanligt eluttag fungerar som en laddplats. Med tre enkla steg registrerar du din Elbnb på vår karta och ger andra elbilsägare möjlighet att ladda från din plats. Sedan kommer ni tillsammans överens om tid och pris för laddningen.”


   

   

  Undersökningen gjordes på beställning av Renault, som också ligger bakom Elbnb.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.