Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Elvägar kan snart bli verklighet

  Redan 2015 kan demonstrationsanläggningar vara i drift.

  SR Ekot kunde i går berätta om planerna på elvägar i Sverige – något många tror är ett av de bästa sätten att komma åt utsläppen från den tunga vägtrafiken.

  Anders Berndtsson på Trafikverket säger till Ekot att detta är en lösning som man från verkets sida har stora förhoppningar till.

  – Framför allt finns det ingen annan lösning som vi ser är lika bra och lika nära,
  när det gäller att skapa en miljöanpassad lösning för tunga transporter, säger
  Berndtsson.

  I ett pressmeddelande från förra månaden förklarar Trafikverket att man ihop med Vinnova och Energimyndigheten dragit igång ett projekt i syfte att utveckla, demonstrera och utvärdera elvägar. En så kallad förkommersiell upphandling ska nu påbörjas och redan 2015 räknar man med att demonstrationsanläggningar ska vara klara.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.