Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Energimyndigheten miljonsatsar på förnybart

  Foto: MinkS

  Vi tuffar vidare mot ett fossilfritt Sverige. Nu kraftsamlar Energimyndigheten och presenterar ett nytt program för att stödja forskning och innovation inom förnybar energi.

  Under de kommande fyra åren ska 173 miljoner kronor pumpas in i fossilfria elprojekt. Satsningen, som går under namnet ”SamspEL”, är tänkt att leda omställningen till ett hållbart svenskt energisystem genom forskning och innovation.

  SamspEL ska bidra till utvecklingen av ett helt förnybart elsystem – det tekniska systemet, dess aktörer och spelregler – och samspelet inom systemet. Det skriver Energimyndigheten i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

  Tanken med programmet är att möjliggöra ett resurseffektivt och stabilt elsystem och samtidigt utveckla svenskt näringsliv. Utöver de 173 miljoner kronorna från Energimyndigheten kommer det även komma finansiering från den privata sektorn.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.