Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Europas största solcellsanläggning på tak nu igång

  Anläggningen är på 8,1 MW – lika mycket som hela Sverige installerade under 2012.

  I förra veckan kom ett pressmeddelande från företaget Wirsol som färdigställt vad man påstår är Europas största anläggning med solceller gjorda av kristallint kisel som hittills satts upp på ett tak.

  Det rör sig om 33 000 moduler uppsatta på det enorma distributionscentret i Heddesheim i södra Tyskland. Storleken på de två taken som man placerat solcellerna på är sammanlagt elva hektar.

  I slutet av juli anslöts systemet till det tyska nätet. Elen som produceras är ungefär vad 1 846 familjer behöver och den förnybara energin sägs bidra till utsläppsminskningar på 5 171 ton koldioxid om året.

  Anläggningen är på 8,1 MW, vilket faktiskt är lika mycket som hela Sverige installerade under förra året. Energimyndigheten skriver:

  Intresset för solceller växer snabbt i Sverige. Under 2012 så installerades det 8,1 MW solceller i Sverige (…).

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.