Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU:s koldioxidutsläpp ökade under 2010

  Analytiker från kommersiella företag som bevakar den europeiska marknaden för utsläppsrätter beräknar att EU´s utsläpp av koldioxid ökade med 2 – 4% under 2010 jämfört med 2009. Siffrorna är alltså inte EU´s officiella, dom kommer den 1 april, men dom aktuella företagen har tidigare visat sig vara bra på att bedöma utsläppsnivåer och deras bedömningar anses vara bra indikatorer av dom som har ekonomiska intressen i marknaden för utsläppsrätter.

  Källa

  Skälet till att utsläppen ökar igen är förstås att ekonomin återigen tog fart under 2010 jämfört med lågkonjunkturåret 2009 Även om företagens bedömningar tyder på att utsläppen har ökat något mindre än tillväxten i ekonomin så är sambandet mellan tillväxt och utsläpp av växthusgaser fortfarande starkt och tesen att det det är möjligt att ha tillväxt utan utsläpp är fortfarande inte bevisad.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.