Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”EU:s politik räcker för att klara 2 grader”

  ”Europa gör vad vi ska för att klara 2-gradersmålet”. Så lät det när statsminister Fredrik Reinfeldt intervjuades av ekot imorse. Detta är en av förklaringarna till varför Reinfeldt inte tycker att han behövs vid klimattoppmötet i Durban, EU gör ju redan allt rätt.

  Fredrik Reinfeldt tillhör dock själv den grupp av statsministrar i EU som varit med och försvagat EU:s klimatmål. EU ska bara sänka utsläppen med 20 procent till år 2020, är Reinfeldts linje. Endast om alla andra länder går med på tuffare krav så kan EU sänka sina utsläpp med 30 procent. Denna linje har mött hård kritik, eftersom den bidrar till den låsta förhandlingssituation där alla aktörer kräver att någon annan agerar först.

  Men alldeles oavsett vilket mål EU sätter så verkar det bli svårt att nå det. EU:s utsläpp minskar nämligen inte alls för tillfället. De ökar. Förra året ökade utsläppen med 2-4 procent, vilket vi tidigare rapporterat om. Så oavsett hur man tolkar Reinfeldts uttalande så är det blir det svårt att få ihop det.

  (Här kan du hitta intervjun med Reinfeldt, ungefär 10 min. in i klippet ”Fredrik Reinfeldt direkt från Bryssel” uttalar han sig om klimatmötet i Durban och EU´s klimatpolitik)

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.