Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Få klimatkompenserar för sina semesterresor

  Enligt en undersökning som resemagasinet Vagabond har låtit utföra klimatkompenserar endast cirka en procent av resenärerna, till skillnad från 20 procent för tre år sedan.

  Vagabond undersökte klimatkompenseringsvanorna hos de största bolagen, bland annat SAS och charterbolag. De kom då fram till att:

  44 procent av svenskarna oroar sig för klimatet och 56 procent är villiga att klimatkompensera sin resa, men ytterst få resenärer väljer att göra det.

  Tidigare var klimatdebatten het och då klimatkompenserades det också i högre grad. I takt med att det inte pratas lika mycket om flygets påverkan (cirka tre procent av våra totala utsläpp) känner inte privatpersoner något ansvar för frågan längre. En orsak kan också vara, sade Vagabonds chefredaktör Tobias  Larsson i en intervju i SVT Gomorron, att klimatkompenseringssajterna är knepiga att förstå sig på. I Vagabond står det:

  – Klimatkompensation var ett modeord för några år sedan. Nu är det i det närmaste stendött. Mindre än 1 procent av resenärerna klimatkompenserar sin resa idag.

  I Gomorron-klippet säger journalisten Helen Benno sig ha en idé varför klimatkompenseringen har minskat: Man sätter ihop alltihopa. Man ska ta socialt ansvar, man ska ta miljöansvar /…/ det kan vara anledningen till att folk backar. Det blir för mycket. Och man vill ju bara ha semester.

  Se hela klippet nedan:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.