Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Farligt höga stråldoser vid kärnkraftverket i Fukushima

  De fortsatta problemen har lett till att kärnkraftsbolaget nu efterfrågar hjälp från utlandet.

  Enligt Reuters så har kärnkraftsbolaget Tepco uppmätt 1 800 millisievert i timmen vid en av de containrar där man förvarar kontaminerat vatten. För drygt en vecka sedan mätte man 100 millisievert i timmen vid samma tank. Enligt nyhetsbyrån kan en människa som utsätts för den här höga stråldosen dö efter bara fyra timmar.

  Nästa månad har det gått 2,5 år sedan kärnkraftsolyckan som följde den jordbävning och efterföljande tsunami som drabbade Japan i mars 2011. SVT/TT skriver att Tepco, som haft stora svårigheter att få kontroll över situationen vid kärnkraftverket, i förra veckan beslutade att bjuda in utländska experter för att få råd om vad som kan göras åt problemen.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.