Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Företag vill ha ett bindade mål inom förnyelsebar energi

  90 företag och associationer har gått ihop för ett bindande mål kring förnyelsebar energi inom EU. IKEA, 3M och European Copper Institute är exempel på företag bakom redogörelsen.
  Idag har vi ett bindande mål om förnybar energi fram till 2020, men inte efter. Texten är riktad till EU där de menar att energimarknaden behöver mer långsiktiga mål och att ett bindande mål fram till 2030 kommer att minska kostanden som osäkerheten nu medför. Ett sådant ramverk ska både kunna minska kostnaden för förnybar energi, skapa jobb, förstärka EU:s konkurrenskraft och bidra till att skydda miljön.
  Idag röstar EU-parlamentet om bindande mål, och det verkar endast bli ett bindande mål om 40% minskning av koldioxidutsläppen. Moderaten Gunnar Hökmark kommer inte rösta för tre bindande mål (40% koldioxidminskning, 30% förnybar energi och 40% mer energieffektivisering) då han menar att koldioxidminskningen ska vara en fråga överordnat alla andra och olika länder har olika möjligheter. Han och de andra som inte röstar för ett bindande mål får hård kritik av socialdemokraternas Marita Ulvskog:

  Ni krossar den klimatpolitik som har varit framgångsrik, och jag begriper inte varför ni gör det.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.