Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskare tror att vågturbin kan vara lösningen på det globala energibehovet

  Crowd Energy beskriver sig själv som ”nördar i våtdräkter och simfötter”. De är ett team av ingenjörer, uppfinnare och forskare som dedikerat sig till att försöka hitta en hållbar lösning på det globala energibehovet. Nu har de lanserat en ny turbin för vågkraft som de tror kan vara det de letat efter.
  De bestämde sig för att hitta en förnybar energikälla som inte brister i flöde eller kvantitet. Nu har de lanserat en kampanj för att hitta finansiering för att prova the Ocean Energy Turbine, där prototypen tros ge 13 megawatt. De menar att turbinen är det första systemet som effektivt kan utnyttja havets strömmar på en kommersiell skala, och faktiskt kunna ersätta världens beroende av både fossil- och nukleär energi.
  The Verge skriver att påverkan på djurlivet kommer att bevakas om projektet lyckas hamna i vattnet, men också att med tanke på de smutsiga och farliga alternativen skulle hoten mot vilda djur kunna ses som det minst dåliga alternativet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!