Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fossilgas lika dåligt som kol

  En ny studie från fossilindustrin själva hävdar att fossilgas, tvärt emot vad man trott tidigare, inte släpper ut mindre växthusgaser än kol. Orsaken är att man tidigare inte räknat metanutsläpp från så kallad fracking, där man utvinner fossilgas, det skriver Guardian idag.

  Tidigare studier har hävdat att medan fossilgas (ibland kallad naturgas) är en fossil energikälla så är den ändå klart bättre än kol och olja, bland annat har det hävdats att USA där den mesta fossilgasen används skulle kunna minska sina utsläpp något genom att gå över från kol till fossilgas. Men den nya studien som är gjord av Scotish widows investment partnership som investerar stort i fossila bränslen, hävdar att fracking ofta släpper ut stora mängder metan under sina spängningar som inte fångas upp. Eftersom metan är en mycket kraftig växthusgas leder det till att stora utsläpp som hittills inte räknats med i tidigare rapporter. Det går att fånga upp metangasen enligt rapporten, men nästan inget företag gör det, eftersom det skulle kosta pengar och det inte finns några regleringar kring frågan i nuläget.

  Fracking har ofta stora konsekvenser för de närboende med exempelvis förgiftat grundvatten som följd.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.