Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fracking: 750 000 dollar köpte familjens tystnad

  En hemligt dokument har läckt ut där en familj har lovat livslång tystnad för 750 000 dollar. Förlikningen innebär att familjen, inklusive deras barn på 7 och 10 år gamla, aldrig får nämna fracking eller skiffergasutvinning. Den innebär även att de måste ge upp sitt hus. Enligt fadern var det för barnens skull.

  Familjen hade anklagat företaget Range Resources Corp för att förstöra landet kring farmen de bodde på samt för att sätta deras barn i fara. Fadern visar motvilja till förlikningen, men menar att barnen var anledningen till att de gick med på avtalet. När advokaten frågar om de accepterar avtalet för både barnens och familjens bästa svarar fadern:
  – ”Ja, och av hälsoskäl. Vi behövde göra det här för att få ut dem ur den här situationen.”

  Varken advokaten eller rätten vet om det är möjligt enligt lagen att sätta munkavle på omyndiga personer. I transkriberingen säger advokaten att han inte vet om det går att göra, och rätten svarar att de inte heller vet utan att det är något försvarsadvokaterna får ta ställning till om situationen skulle dyka upp.

  Motsättningarna mellan frackingföretagen och allmänheten ökar. Förutom hård kritik mot Range Resources efter transkriberingen kom ut har Francis Egan, VD för företaget Cuadrilla Resources, blivit utsatt för mordhot efter att planerna om att borra i West Sussex (Storbritannien) kom fram.

  Range Resources Corp. är ett av USAs ledande företag för att utvinna naturgas. På sin hemsida skriver de ”Drilling is just the beginning”.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.