Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Googles hemliga storsatsning: flygande vindkraftverk

  Det senaste förnybara projektet som tar plats bland Googles satsningar är en sorts flygande vindkraftverk.

  Vi har sedan länge rapporterat om flygande vindkraftverk. Nu verkar det som även Google fått upp ögonen för denna potentiellt revolutionerande uppfinning.

  Tidigare satsningar har till stor del handlat om att förse företaget med egenproducerade energislag. Satsningen på de flygande vindkraftverken skiljer sig dock från tidigare satsningar då Google nyligen köpt upp företaget Makani Power ,som utvecklat de flygande vindkraftverken och placerat utvecklingen i den för allmänheten hemliga forskningsanläggningen Google X, samma avdelning som utvecklar både Google Glass och Googles obemannade bilar.

  Om de flygande vindkraftverken kommer revolutionera vindkraftsindustrin återstår att se. Det kommer däremot bli mycket spännande att följa utvecklingen då en av de ledande personerna bakom Google X är en av Googles grundare, Sergey Brin, med en personlig förmögenhet på runt 150 miljarder kronor.

   

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.