Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kina bygger bilfri stad

  Utanför den gigantiska miljonstaden Chengdu i Kina planeras nu en egen stad som ska vara ett internationellt föredöme i hållbarhet. Tack vare modern och smart stadsbyggnad och infrastrukturplanering är målet att staden nästan ska bli helt fri från bilar. Det rapporterar PSFK.

  Staden, som kommer att bli hem för ungefär 80 000 invånare, planeras för att bli ett föredöme i modern stadsbyggnad och hållbarhetstänk. Att gå från en punkt till en annan i staden kommer max att ta 15 minuter, något som nästan helt eliminerar behovet av bil. Stan kommer även att vara kopplad direkt till Chengdu och andra omkringliggande områden med tunnelbana.

  Jämfört med en normal annan stad i samma storlek kommer denna stad att använda 48 procent mindre energi, 58 procent mindre vatten, producera 89 procent mindre avfall och generera 60 procent lägre utsläpp.

  Se fler bilder på planerna här.

  Man kan gående ta sig var man vill i staden på bara 15 minuter.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.