Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Klimatprotester förbjuds i London

  Foto: Oleg Magni

  I London blir det nu förbjudet för Extinction Rebellion att protestera. Detta efter att rörelsen genomfört flera stora aktioner för att få den brittiska regeringen att agera på klimathotet.

  Sedan den sjunde oktober blockerar den sociala rörelsen Extinction Rebellion gator, torg och flygplatser i över sextio städer världen över. I flera länder har den globala offensiven lett till att klimataktivister arresterats. Detta har inte minst skett i London där mer än 1400 människor arresterats i samband med klimatprotesterna.

  Från och med måndagskvällen förbjöds protesterna helt i London enligt ett dekret för allmän ordning.

  Minst tio aktivister ska också ha arresterat innan protesterna ens börjat, baserat misstankar om “konspiration för ordningsstörande beteende”, Talespersoner för rörelsen beskriver tilltaget som en eskalering av polisens ingripande och som en inskränkning av demonstrationsrätten.

  Extinction Rebellion startades i Storbritannien i oktober förra året och har sen dess spritt sig till 72 länder. Rörelsens uttalade mål är att få regeringar världen över att utlysa klimatnödläge och agera utifrån känd fakta om klimat- och miljöförändringarna. De har gjort sig kända för sin användning av fredliga civil olydnadsmetoder liknande dem som brukades av medborgarrättsrörelsen i USA.

   


  Supermiljöbloggen bevakar den ekologiska utarmningen av jorden. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra