Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kostnaden för utsläppsrätter på rekordlåga nivåer.

  Priset på utsläppsrätter inom EU har sjunkit den senaste tiden, och är nu nere 58 kronor per ton utsläppt koldioxid, det skriver Ekot.

  EU:s handelssystem med utsläppsrätter är menat att stimulera industrin till utsläppsminskningar genom att sätta ett pris på koldioxidutsläppen som gör det lönsamt att minska sina utsläpp. Men problemet har länge varit att det har funnits ett överskott av utsläppsrätter som drivit ned priserna, och har priset för industrin på ett släppa ut ett ton koldioxid (som är den mängd en människa max borde släppa ut under ett år för att vara hållbar), sjunkit till 58 kronor. Siffran kan jämföras med Sveriges koldioxidskatt som ligger på 1060 kronor per ton koldioxid.

  Risken finns att om problemen med de låga priserna på utsläpp inte åtgärdas så kommer hela systemet att sluta fungera, och möten sker nu på EU-nivå för att försöka åtgärda problemet. Tyvärr är alla inte intresserade av att höja priserna, en handfull länder har hittills blockerat försök till att minska antalet utsläppsrätter, och därmed driva upp priserna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.