Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Köttskandalerna har fått många att välja bort köttet

  En av fyra har dragit ner på sin köttkonsumtion visar en ny opinionsundersökning.

  Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om att vi i västvärlden behöver äta mindre kött för att jordens resurser ska räcka till att producera mat åt alla på jorden. Att detta måste ske är något som brukar lyftas av bland annat Jordbruksverket och FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation.

  Ironiskt nog kanske industrin i alla fall delvis är på väg att lösa detta själva tack vare alla köttskandaler man bjudit på den senaste tiden.

  Konsumentföreningen Stockholm har genomfört en opinionsundersökning (pdf) där de frågat strax över 1 000 personer om hur de påverkats av det gångna årets skandaler.

  Resultatet visar att 75 procent hade oförändrade vanor men där samtidigt 23 procent svarade att deras konsumtion av kött har blivit mindre eller mycket mindre.

  Förtroendet är fortfarande störst för svenskt kött, men nästan 60 procent svarade att deras förtroende generellt för livsmedelsindustrin och för butikerna minskat som en direkt följd av köttskandalerna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.