Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Lönsamt sätt att ta hand om matsvinn i England?

  Företaget Company Shop har specialiserat sig på att handla med mat som de stora butikskedjorna inte vill sälja. De har nu öppnat vad de kallar en ”Community shop” i Goldthorp i England, ett område med så hög fattigdom att många inte har råd att köpa mat för dagen. I affären säljs de utklassade varorna tillsammans med överskottvaror för upp till 70 % av butikspriset.

  Sortimentet består av allt från fula frukter och grönsaker, till varor med skadade förpackningar, felaktiga etiketter samt rena överskottsprodukter. Eftersom det inte är något fel på de billiga varorna så skulle naturligtvis fler än bara de hungrande vilja köpa dem. Därför begränsar företaget kundkretsen till de som är beviljade stöd från socialen, och bor inom ett visst postkodsområde.

  Har du väl blivit godkänd som kund så får du inte bara tillgång till billig mat, utan även till hjälp med att planera din ekonomi och andra sociala program.

  Att få marken att räcka till att producera mat åt en växande befolkning, samtidigt som klimatförändringar gör jordbruket svårare, är en av våra största utmaningar. Ändå behövs en yta stor som Belgien för att odla all den mat som sedan slängs i Europa.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.